Magdalena Bosson

Magdalena Bosson – keynote speaker

Magdalena Bosson, Stadsdirektör för Stockholms Stad, som keynote speaker på Smart City Summit.

Följ med på resan mot målet att göra Stockholm till världens smartaste stad år 2040.

En smart stad är en hållbar stad som utnyttjar digitalisering och ny teknik för att göra livet bättre för invånare, för besökare och för näringslivet. För att göra Stockholm till en smart och uppkopplad stad krävs innovation, öppenhet och uppkoppling.

2017 antog kommunfullmäktige Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad som togs fram i dialog med stockholmarna. Målet med strategin är att Stockholm ska bli ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart genom innovativa digitala tjänster, öppenhet och uppkoppling.

De första smart stad-projekten inkluderar smarta lås, smart och uppkopplad belysning, smart trafikstyrning, öppen data, tekniska förutsättningar och ett antal utvecklingsprojekt. Här kan du följa hur de första smart stad-projekten växer fram inom ramen för strategin »

Om Magdalena Bosson

Stadsdirektör Magdalena Bosson har en lång erfarenhet inom Stockholms stad med många olika uppdrag. Hon började på finansroteln 1993 som borgarrådssekreterare, och arbetade på flera rotlar innan hon 2000 blev kanslichef. 2006 började hon som förvaltningsdirektör för trafikkontoret. Hon fortsatte till posten som vd för AB Familjebostäder 2011 och några år senare blev hon rekryterad till posten som länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Stockholm. Hon fortsatte vidare som kommundirektör 2017 vid Huddinge kommun, men efter valet 2018 blev Magdalena Bosson rekryterad tillbaka till Stockholms stad som stadsdirektör.